Kako izabrati dobar brushalter-grudnjak?

0
563

kako_izabrati_dobar_brushalter_grudnjakDojke se menjaju više puta u toku života svake žene. Najveće promene se naravno dešavaju za vreme trudnoće. Baš zato je potrebno obratiti pažnju na to kakav brushalter nosite. Ukoliko se odlučite da kupujete nov brus još za vreme trudnoće moja preporuka je da kupite onaj namenjen mamama koje doje.

Brushalter za dojilje je napravljen od prirodnih materijala tako da će dobro doći i za vreme trudnoće a kad tad posle porođaja prijaće i vrednim dojkama koje stvaraju mleko. Možda Vam neće prijati u prvim danima dok su dojke prepunjene mlekom i otekle ali vrlo brzo će se sve vratiti u normalu i moći ćete da ga nosite.

Kako izabrati dobar brushalter (grudnjak) za dojenje?

Brushalteri za dojilje su napravljeni tako da imaju sa prednje strane korpice koje se otvaraju. Ukoliko birate između onih koje u potpunosti otvaraju korpicu i onih koje otvaranjem samo delimično nude dojku bebi a ostatak prekriva dojku, moja preporuka je da kupite ovaj drugi model koji će za vreme podoja dobrim delom da pridržavadojku sa svih strana.

Na šta obratiti pažnju pri kupovini?

Pokušajte jednom rukom da odkopčate korpicu id a je zatvorite.
Neka brus pridržava veći deo dojke čak i kada je korpica otvorena
Brus treba da bude odgovarajuće veličune. Preuske korpice ili šavovi tamo gde im nije mesto mogu dap rave probleme sa začepljenim kanalićima jer mleko nemože lepo da teče kroz pritisnute kanale.
Izbegavajte brus sa fišbajnom (žicom) jer ona može da pritiska mlečne kanale. Ukoliko ipak želite brus sa fišbajnom (žicom) obratite pažnju na veličinu korpice i položaj žice u udnosu na dojku. Žlezdano tkivo u kom se proizvodi mleko se ne nalazi samo u “telu” dojke već i ka pazušnoj jam ii visoko iznad dojke.
Biće vam potrebno bar 3 komada. Jedan na pranju, drugi na vama i treći u fioci. Za početak kupite jedan pa ako vam model i veličina odgovaraju kupite još bar dva.
Korpice bi trebalo da budu od prirodnih materijala da bi koža disala. Sintetički materijali mogu da pospeše razvoj bakterija na bradavici, pojavu soora.

Koju veličinu izabrati?

Za početak, za prve nedelje posle porođaja kupite par jeftinijih komada za broj većih nego u trudnoći jer će vam najbolje pristajati i koristiti dok se ne stabilizuje količina mleka u dojkama.
Dai ma podesavanje na ledjima da možete da ga prilagodite svom obimu ispod dojki. Ukoliko Vam odgovaraju srednje zakacke znaci da cete moci da ga prilagodite po potrebi.
Ukoliko imate veće grudi onda potražite brushalter sa dodatnom podrškom is a širim bretelama.

Da li vam strvarno treba brus?

Jedan deo majki više voli da ne nosi brushalter dok doji. Jednostavno se osećaju bolje i slobodnije bez njega. Ovo se posebno primećije kod majki koje imaju manje dojke. Druge majke se osećaju najbolje noseći takozvane sportske bruseve.

Da li dojkama treba podrška brushaltera za vreme dojenja ili ne? Da li će nošenje brushaltera sprečiti da se dojke opuste?

Oblik i visina dojki se nasleđuju i dojenje nema uticaj na to. Ako je vaše tkivo sklono opuštanju onda ni najskuplji brus neće pomoći. Dojke se jednostavno opuste vremenom i njihova visina ne zavisi od toga da li dojite bebu ili ne.  Kada završite sa dojenjem neko vreme će vam dojke izgledati mnogo manje i opuštenije ali posle nekog vremena će se oporaviti i vratiće im se deo čvrstoće.
Izvor:Superbeba.com

POSTAVI ODGOVOR