Kako solna terapija pomaže osobama koje boluju od rinitisa

0
914

RinitisSerenus slane sobe u Karlovcu izrađene su na poseban način da mogu pomoći umanjiti simptome osobama koje pate od peludne groznice, te im se omogućuje da se bolje osjećaju i sve to unutar mirnog okruženja u kojem će se osjećati više kao u wellness centru nego u centru visoke tehnologije namijenjenom za liječenje.
Haloterapija je 100% prirodno rješenje za rinitis
Alergijski rinitis ili još poznat kao peludna hunjavica predstavlja značajan javnozdravstveni problem. Prema epidemiološkim podacima, javlja se u 10 do 20% populacije, uz stalan trend porasta. Smatra se da je alergijski rinitis najčešća alergijska bolest u Hrvatskoj, a procjenjuje se da je broj oboljelih oko 400.000, u svim dobnim skupinama. Iako rinitis ne predstavlja veliku opasnost može Vaš život svako malo ispuniti grupom simptoma kao što su kihanje, začepljeni nos i vodeni iscjedak. Propisani lijekovi mogu trenutačno smiriti simptome, ali bez liječenja glavnog uzroka simptomi se brzo mogu vratiti. Haloterapija je neinvazivna i 100% prirodna vrsta terapije koja liječi i sprečava rinitis utječući na izvor koji ga uzrokuje.
Haloterapija donosi olakšanje osobama koje pate od rinitisa
Ako patite od bilo kojeg oblika rinitisa, uključujući alergijski rinitis ili peludna hunjavica, haloterpija će Vam omogučiti neposredno olakšanje. Edem unutar sluznice nosne šupljine koji uzrokuje začepljenje nosa će se smanjiti te dolazi do proširenja dišnih puteva u nosu kao i proširenja cjevčića sinusa i na taj način se poboljšava sekrecija sinusa. Tretmani haloterapije također uništavaju bakterije i čiste Vaše dišne puteve od katrana, peludi, dima i ostalih alergena koji aktiviraju rinitis.
Čišćenje od patogena iz Vašeg organizma znači da Vaše oči i nos neće više curiti ili svrbiti. Kihanje i kašljanje se znatno smanjuje i ovi tretmani mogu umanjiti Vašu potrebu za propisanim lijekovima. Osim što se bori protiv bolesti, haloterapija umanjuje stres i jača Vaš imunološki sustav.
Na koji način funkcionira solna terapija
Slane sobe u našem centru simuliraju mikroklimu koja se nalazi u slanim spiljama i rudnicima soli, ali imaju dodatnu prednost jer nude tretmane pod visoko kontroliranim uvjetima. Tretmani traju 40 minuta za odrasle i 20 minuta za djecu i odvijaju se unutar tzv. halokomora gdje se osjećate kao u wellness centru. Djeca nemaju osjećaj da im se pružaju tretmani pošto imaju mogućnost crtati i igrati se na podu prekrivenim soli koji im daje ugođaj igranja u pijesku. Poseban aparat koji se zove halogenerator proizvodi čestice suhog aerosola natrijevog klorida veličine 1-5 µm koje se ispuštaju u halokomore ili slane sobe. Unutar halogeneratora ugrađen je sofisticirani kompjuter koji održava temperaturu zraka, relativnu vlažnost zraka i ukupnu koncentraciju aerosola unutar slanih soba. Unutar halogeneratora ugrađen je sofisticirani kompjuter koji održava temperaturu zraka, relativnu vlažnost zraka i ukupnu koncentraciju aerosola unutar slanih soba. Da bi se dobili najbolji rezultati pri liječenju rinitisa koncentracija čestica suhog natrijevog klorida unutar slanih soba iznosi 1-16 mg/m³, a njihova veličina je od 1-5 µm. U rijetkim slučajevima dolazi do nuspojava kao što su male crvene fleke na koži koje nestaju nakon nekoliko tretmana.
Simptomi rinitisa protiv kojih Vam solna terapija može pomoći
Rinitis se pojavljuje kada dođe do upale i zadebljanja sluznice unutar nosne šupljine. Simptomi rinitisa najčešće uključuju neprekidni kihanje, curenje nosa, vodeni iscjedak iz nosa,začepljenje nosa, svrbež očiju, ušiju, nosa , ili grla; i umor.
Neke osobe također jako kašlju i imaju glavobolje. Rinitis se može podijeliti u 3 veće skupine: alergijski rinitis, vazomotorni rinitis i peludna groznica. Alergijski rinitis definiran je kao simptomatski poremećaj nosne sluznice koji se javlja nakon dodira s alergenima iz okoline pri čemu nastaje upalna reakcija. Neki ljudi imaju alergijski rinitis samo tijekom određenih razdoblja u godini (sezonski alergijski rinitis ili peludna hunjavica). Drugi ga pak mogu imati u bilo koje doba godine (nesezonski alergijski rinitis). Sezonski alergijski rinitis može uzrokovati pelud korova, trava ili stabala. Kućna prašina, perje, plijesni, dlake životinja i neki lijekovi (npr. nesteroidni protuupalni lijekovi) mogu izazvati nesezonski alergijski rinitis. Iznenadne promjene temperature, fizički napor, duhanski dim te onečišćenost zraka mogu pogoršati simptome. Rinitis može biti uzrokovan prehladom, a može čak biti i naslijeđen. Vazomotorni ili nealergijski kornični rinitis se pojavljuje kada nema prisutnosti alergena kao posljedica hiperaktivnosti sluznice nosne šupljine na nespecifične uzročnike kao što su jaki mirisi, dim cigareta, ispušni plinovi, promjene temperature i vlažnosti zraka. Peludna groznica najčešći je oblik alergije koji ima svaka deseta osoba. Tipični simptomi koje uzrokuje cvjetni prah drveća, trava i korova su svrbež i suzenje očiju, kihanje i vodeni iscjedak iz nosa. Obično počinju kao alergija na pelud trava, a kasnije se može javiti i na peludi stabala i korova.
Rinitis može znatno ograničiti obavljanje svakidašnjih aktivnosti te Vas može primorati da izbivate sa posla ili iz škole. Liječenje antibioticima, antihistaminicima, ili cjepivom donosi trenutačno olakšanje ali mogu imati negativne nuspojave. Haloterapija neće samo umanjiti simptome već će spriječiti njihovo pojavljivanje tijekom dužeg vremenskog perioda. Ako je rinitis usporio ritam Vašeg života kontaktirajte Serenus- solnu terapiju kao bih Vas vratili natrag u puni pogon!

POSTAVI ODGOVOR