Kakve greške pravimo kada smo prehladjeni

0
363

kakve-greske-pravimo-kada-smo-prehladjeniPrehlada donosi neprijatnosti počev sa kijanjem, kašljem, temperaturom, zapušenosti nosa, bol u grlu, glavobolja preznojavanje, malaksalost, bolovi u mišićima, nekad bol u ušima, to su razni simptomi što je potrebno pravilno lečiti.
-Ljudi često preteraju sa uzimanjem lekova, ne miruju već su na poslu ili kod kuće rade što je veoma pogrešno, otežava oporavak organizma.
-Ako ste na poslu često preterate sa kafom jer mislite da ćete tako ostati budni i orni za posao.Vašem organizmu je potreban odmor, mir i rehidratacija.Zato treba uzimati nekoliko slobodnih dana da se oporavite.
-Duvate nos preterano i prejako.Tako može nastati infekcija sinusa jer sekret što se izbacuje iz nosa pun je bakterijama ili virusima i prejakim duvanjem dolazi do sinusnih šupljina.Sekret je lepljiva masa nalazi se na zidovima sinusnih šupljina i stim pogoršava prehladu.
-Koristiti kapi za nos više nego što je potrebno i vremenski duže što je prepisano.Tako možete zaraditi zapaljenje sluznice nosa.
-Sami se lečite što baš nije najbolje rešenje.Možete uzimati teblete za temperaturu, napraviti čaj, limunadu, iscediti narandžu i razne citrusne voće.Od lekova najbolje da poslušate savet lekara jer ne znate o kakvoj prehladi je reč-da li je virusno ili baktrijsko oboljenje.

POSTAVI ODGOVOR