Rešite sami probavne smetnje

0
233

probavne_smetnjeAko imate problema sa varenjem, zatvorom, gasovima, meteorizmom treba isprobati sledeće stvari:
Šetnja na svežem vazduhu, brza šetnja oko 10-15 minuta će pomoći, možda su creva lenja ili ne  krećete dovoljno što dovodi do grčeva i zatvora.
Akupresura, to je tehnika radi se jednostavnom pritiskivanjem mestu bola.Često nastaje bol u stomaku zbog stresa, zato kada osetite bol pritisnite područje koji se nalazi četiri prsta iznad pupka.Radite kružne pokrete bar pet minuta.Akupresura oslobadja endorfin i dolazi do olakšanja.
Unesite u organizam probiotike.Dosta ljudi pati od bolova u trbuhu zbog nepravilnog uzimanja probiotika.Pijte probiotski AB jogurt ili u obliku kapsula, koji se uzima kao dodatak u ishrani.Svakako će vam pomoći kod proliva i zatvora.
Gledajte u tanjir koliko pojedete! preterani unos hrane može izazvati bol u trbuhu.Kad stignete do visoke mere preteranosti u ishrani, sledi vam jedan dan pauze, pijte puno vode, blage supice, biljne čajeve.Naviknite svakako na manje porcije.
Piti čaj bar 2-3 puta na dan čaj od metvice, nane, šipak, odlično deluje na čitav organizam.Čaj od metvice opušta mišiće želuca, često se preporučuje kao lek kod sindroma iritabilnog creva.

POSTAVI ODGOVOR