Regulacija zatvora na prirodan način

0
470

regulacija zatvora na prirodan nacinKod pojave zatvora uzročnik može biti ishrana koja nije dovoljno bogata vlaknima, a veliku ulogu igra dehidratacija organizma.Često se zaborvalja unos vode u toku dana, slabo uzimanje voća i povrća.Sebi možemo pomoći na prirodan način u slučaju zatvora bez ikakvih lekova.To su: masaža trbuha laganim pokretima, blagim pritiskom kružiti po donjem delu stomaka 5-10 minuta, da pokrenemo peristaltiku creva.
Redovne vežbe mogu da pokrenu probavu laganim vežbama.Aerobna aktivnost stimuliše peristaltiku, prirodne kontrakcije mišića probavnog sistema.
Kafa-kofein pomaže u stimulaciju creva i podstče ih na pražnjenje.Umereno treba konzumirati jer ako se uzima puno kafe deluje kao diuretik.
Banane-pojesti 1-2 banane na prazan želudac isto će pokrenuti peristaltiku creva.
Suve šljive od davnina se poznaju da su pokretači peristaltike creva i povoljno deluju na osteporozu i zdravlje kostiju.Viliki su pomoć kod zatvora jer sadrže :pektin, antioksidanata, vitamine i minerale, bogati su flavonoidima, fitonutrijentima koji se zovu fenoli.
Limunada je zaista prirodan lek izbora kod zatvora.U mlaku vodu treba staviti 1-2 kašikice meda, iscediti jedan limun i popiti na prazan želudac.Pomaže probavi i dobar je saveznik za mršavljenje.

POSTAVI ODGOVOR