Mama, neću nošu!

0
266

mama necu nosuAko ste poput mnogih majki, kojima su svi pokušaji da nateraju dete da sedne u nošu propali, a nemate više ideja, evo nekoliko saveta koji će vam, verovali ili ne, pomoći da problem rešite za pet dana!
Ujutru i posle podne svakih 15,20 minuta stavljajte dete na nošu. Na kraju „seanse“ mu stavite pelenu i nastavite sa svakodnevnim aktivnostima. Trećeg ili četvrtog dana ostanite sa detetom tokom dana kod kuće i ponavljajte „trening“ od ujutru do uveče. Bitno je da bude dovoljno toplo u domu da bi moglo da bude samo u majici, bez gaćica. Pošto ne nosi pelenu, ali ni donji veš, noša će prijati. Kada bude gotovo, postarajte se da dete baci pogled na to, iako možda zvuči neprijatno, stručnjaci tvrde da je vizuelizacija neophodna. Obavezno nagradite mališana nekom sitnicom koju voli i to učinite svaki put kada zatraži nošu. Uživaće da se hvali bakama, dekama, tetkama i pokazuje svoje nagradice za nošu, a odrasli članovi porodice bi trebalo da ga podstiču da nastavi.
Kada krenete sa ovom metodom, to stavite do znanja vaspitačicama i dajte im nagradice kako bi one mogle isto da učine dok je dete u vrtiću. Prvih mesec, dva pošto „savlada“ nošu, uvek nosite dodatnu odeću i čist veš, jer se nezgode dešavaju.
Noćni „treninzi“ na red dolaze kasnije, pa u početku može da spava u peleni, ali pred spavanje ograničite unos vode, soka i mleka.

POSTAVI ODGOVOR