Koje piće je najbolje za bolesno dete

0
22

Koje piće je najbolje az bolesno deteJedna od važnih mera podrške bolesnom detetu je unos tečnosti.Kada dete napada respiratorna infekcija ili infekcija organa za varenje, koje su praćene temperaturom, povraćanjem ili prolivom.
Najvažnija mera  bolesnom detetu unos tečnosti.Postoji potreba da se dete stalno nudi.Tečnost je neophodna da se detetu nadoknadi telesne vode tokom svake virusne bolesti.Visoka temperatura povećava isparavanje vode iz tela, i ubrzava metabolizam što povećava potrošnju unutrašnje vode.Loš apetit je često prisutan i deca nemaju potrebu za jelom i pićem.
Koje piće je najbolje za bolesno dete: dobra voda za piće negazirana i što češće da pije u malim količinama.Limunada može da se daje ali je bogatija narandža i mandarina.Predoziranje vodom je nemoguće jer višak vode izbacuje putem bubrega.
Ukoliko dete ima temperaturu gubitak vode treba nadoknaditi rashladjivanjem i dodavanjem antipiretika.
Šta je sa toplim čajevima? Sa visokom temperaturom povećava se neprijatnost u grlu ali topli čaj ne pomaže.Topli napitak samo povećava još više unutrašnju temperaturu tela tu je cilj rashladiti dete.

POSTAVI ODGOVOR