Optimistima je život duži

0
289

optimistima je život dužiNe treba vam mnogo zdravstvenog znanja, da dođete do zaključka, da veselim ljudima život je lepši, nego tužnim. Studije su dokazale, osobe koji imaju lepši pogled na svet, zdraviji su i duže žive. Američki iztraživači su objavili interesantno otkriće, da život optimističkih osoba je mnogo zdravije i duže nego njihovih pesimistički nastrojenih kolega. Naučnici u Minesoti 447 pacienata su promatrali u šesdesetim godinama i zabeležili njihove osobine, trideset godina kasnije počeli su studirati njihove istorije bolesti.

Kod pesimističnih osoba pojavilo se znatno više fizičkih i zdrastvenih problema. Njihov život, kao i mentalno-fizičko stanje bilo je mnogo lošije nego kod njihovih optimističkih drugova. Ista ova grupa naučnika je konstatovala, da su optimisti duže živeli.

Profesor nauke Toshihiko Maruta tvrdi, da ovi rezultati samo dokazuju stav što su već odavno slutili, kako lekari tako i pacijenti, da je čoveku veoma bitno njegovo životno opredeljenje. Naučnik tvrdi da način na koji shvatamo i živimo svoj život i gledamo na stvari, koji se dešavaju oko nas, bitno utiču na kvalitet i dužinu našeg života. Po mišljenju Dr Marute treba još mnogo iztraživanja izvršiti, da bi dobili odgovor i na pitanje zašto?

Do tada budite nasmejani i vedri!

POSTAVI ODGOVOR