Kako spavati?

0
254

Kako spavatiAko niste znali položaj u kojem spavate utiče na rad unutrašnjih organa.Spavajući provodimo 1/3 života, zato je važno koji položaj zauzimamo.

Spavanje na ledjima:

To je najčešći položaj prilikom spavanja, koji može da donese i zdravstveni korist. Ledjni položaj daje unutrašnjim organima više prostora.Kolena treba podići sa malo jastuka, na taj način se vrši manji pritisak na zglobove, i krv bolje protiče do srca, značajno je bolja cirkulacija.Ledjni položaj spavanja se ne preporučuje trudnicama, zbog nekih poremećaja, kao hemoroidi ili manji placentarni protok krvi.Isti položaj nije preporučljiv ljudima koji hrče.

Spavanje na strani:

Najbolji, najudobniji, najzdraviji položaj za spavanje i to u položaju “ fetusa “ (plod).Kičma u tom položaju raspolaže sa podrškom.Ispod glave imati mali jastuk i spavati na desnoj strani jer srce na taj način lakše radi.

Spavanje na stomaku:

To je najgori mogući položaj za spavanje jer opterećuje vrat, i stvara se pritisak na unutrašnje organe, posebno na organe za varenje.Može doći do usporavanja pisanja ili pojave bore na licu usled gužvanja jastuka.Ako ste naučili spavati na stomaku ne koristite jastuk.

POSTAVI ODGOVOR