Ishrana u skladu sa biološkim satom

0
222

ishrana_u_skladu_sa_bioloskim_satomBrojni su faktori koji narušavaju vašu liniju, a da biste našli rešenje, imajte na umu da unos hrane uskladite sa „unutrašnjim časovnikom“ i da odvojite vreme za fizičke aktivnosti
STRES, ubrzani tempo života, hormonalni poremećaji, loše životne navike, slaba volja, neumerenost u jelu i piću… Ovo su samo neki od faktora koji narušavaju vašu liniju. Srećom, za svaki problem postoji rešenje.
Vitku liniju ćete lakše sačuvati ukoliko unos hrane uskladite sa biološkim časovnikom. A to u praksi znači:
7.00 – To je idealno vreme za masniju hranu, pa za doručak slobodno pojedite krišku hleba sa maslacem, komad sira, pržena jaja sa šunkom.
12.00 – Vreme je za proteine i spore šećere. Iskoristite pauzu na poslu i pojedite parče mesa ili ribe uz testeninu, pirinač, krompir.
16.00 – Vašem organizmu su sada potrebni brzi šećeri. Dakle, ukoliko osetite da vam nestaje snaga okrepite se svežim ili suvim voćem ili kolačem.
19.00 – Na redu je povrće! Za večernji obrok pojedite tanjir čorbice od povrća, veću porciju salate, bareno povrće… Ako osetite napad gladi posle deset sati uveče pojedite sveže voće ili popijte čašu jogurta.
Sport u svako doba dana
Ukoliko želite da ostanete u dobroj formi i sačuvate liniju nikako ne smete zaboraviti na redovnu fizičku aktivnost!
7.00 – Vreme je za laku gimnastiku. Rano ujutro, neposredno nakon buđenja, idealno je vreme za blago razmrdavanje mišića, koje budi energiju u vašem telu. Stoga dan počnite vežbama istezanja, tai-či vežbama ili lakom gimnastikom.
12.00 – Aktivirajte sve mišiće – Ukoliko imate slobodan dan ovo je pravo vreme za kompletno angažovanje mišića fitnes vežbama, plivanjem ili akva gimnastikom.
16.00 – Intenzivno bavljenje sportom – U ovo doba dana fizička snaga dostiže maksimum pa je to najbolje doba dana za naporne sportove i vežbe u teretani.
18.00 – Idealno vreme za šetnju – Pred kraj dana respiratorni sistem je opušteniji, priliv kiseonika u pluća brži i telo lakše di

POSTAVI ODGOVOR