Rešenje loših navika

0
291

resenje-losih-navikaSvaki čovek raspolaže sa odbojnom, iritantnom,  lošom navikom za koji nije ni svestan koliko je ružno, i u društvu može izazvati izbegavanje i odbojnost.
Podrigivanje: može biti odvratan zvuk, koji se čuje ispuštanjem suvišnog vazduha iz želuca, naročito ako je praćen raznim mirisima pojedenog obroka i zaista zato možete biti kritikovani, da se smučite vašoj okolini.Rešenje uvek postoji:jesti male količine ako ste u društvu prijatelja, dok jedete ne pričajte, ne treba piti gazirana pića.Ukoliko osetite da vam je teško-treba da podrignete izlazite bez reči u toalet.
Ispuštanje vetrova: što je vrlo neugodno ali svakome se dešava da se iz organizma izbaci gasove oko jedan litar tj. oko deset puta dnevno.Najveća količina gasa  nalazi se u debelom crevu, koji povremeno izlazi putem flatusa.Gasovi u digestivnom traktu potiču iz nekoliko izvora: gutanje vazduha sa hranom, naročito ako užurbano jedemo, gazirana pića, žvaćemo žvakaću gumu, stalno pričamo uz jelo, putem fermentacije i putrefakcije u kolonu.Rešenje postoji: jesti polako bez priče, izabrati namirnice od integralnih žitarica, jesti što manje one namirnice koji stvaraju nadimanje kao kupus, blitva, karfiol, pasulj, sočivo.Izbegavati slatkiše, manje sirovo voće, mleko i mlečnih proizvoda.kada osetite da treba ispustiti gasove požurite u toalet, ili na ulici sklonite se u neko usamljeno mesto.

Griženje noktiju: stvara ružnu sliku i za dete, a još voše za odraslog čoveka.Naročito ako uz grickanje noktiju doda još i grickanje kožice, koji stvara odbojnost i misao kako može biti opasno, naročito za vreme sezone gripe.Zlatno rešenje je stisnite šaku pre nego što primaknite prste ustima, imajte na umu da okolina oko vas može pomisliti da ste nervno labilna osoba.
Grickanje olovke, ili drške od naočara: stvara užasno loš utisak za okolinu, a pored toga može biti i opasno.Na taj način mogu se preneti razni mikroorganizmi i ugroziti zdravlje.Rešenje je jednostavno:ukoliko ne treba da pišete olovku ne vaditi iz futrole.Ako nosite naočare odmah položite na oči i ne skidajte.Ako se nalazite u društvu i morate nešto grickati, tražite bombonu ili čašu vode da se smirite.
Pucketanje sa žvakaćom gumom: sem dece ni odrasli nisu izuzeci.Razvlačenje žvake prstima, te naduvanje i pucketanje stvara ružnu sliku.Neki često koriste zbog lošeg zadaha u ustima, ali nisu izabrali najbolje rešenje.Umesto žvakaće gume treba uzeti neke dražeje od mentola, eukaliptusa ili bombone bez šećera koji osvežava.
Kopanje po nosu: zaista je odvratan i ružan prizor još je zarazan na neki način jer se vrši hiperventilacija nosa.Ukoliko ova loša navika kod vas uzela maha, ruke stavite u džep u dodiru sa maramicom.
Pucketanje zglobova prstiju i vrata: stvara neobičan, iritantan, nepristojan zvuk za okolinu.Zato postoji jednostavno rešenje:bavite se sportom, a jutro započnite sa vežbama tela i nekom masažom.

 

POSTAVI ODGOVOR