Značaj homotoksikologije

0
233

Značaj homotoksikologijeHomotoksikologija je oblast medecine, proučava efekat i delovanje homotoxina na fiziološke procese i njuhovo prisustvo stvara uslove ili podloge-što bi konvencionalna medicina nazvala bolestima.Homotoksikologija ima zadatak da ukloni i uništi štetne materije, koje se stvaraju ili unesu u organizam i nazivaju se homotoxinima.Cilj lečenja je da očisti telo od toksina i ponovo uspostavi u njegove prirodne bioritmove.To može biti zagadjenje životne sredine, hrana, voda, metabolički produkti.
Organizam se bori protiv bolesti kroz prirodnih ili očekivanih reakcija (povišena telesna temperatura, proliv, kašalj, kijanje itd), i nastoji da izbaci ili neutrališe endogene i egzogene toxine.Ukoliko to ne uspe  pokušava da negde deponuje i time se nagomilavaju toxini.Homotoksikološki procesi se odvijaju u organizmu u nekoliko faza u nastajanju da se se oslobadja telo od toxina i disbioze.
Borba organizma sa toxinima se odvija kroz šest faza:
Prva faza je ekskrecija (izlučivanje), kada organizam pokušava da izbaci višak toxina kroz proliv, znoj, mukus, urin, stolice.
Druga faza je reakcijska, kada organizam uklanja toxine podizanjem telesne temperature, gorušice, upale, mobilizaciju leukocita.Tu mogu da se jave polipi sa sluzavim membranama, konstipacija.Ako su ove faze neuspešne nastaje:
Treća faza deponovanje toxina-skladištenje i tako se depoi formiraju u vitalnim organima krvnim sudovima, srcu gde je odbrana imunog sistema najslabija-„locus minoris resistentie“.Sve ove tri faze su reverzibilne i organizam još može da se potpuno oporavi.Ali ukoliko je neuspešno nastaje razaranje pojedinih lokacija.
U četvrtoj fazi se vrši impregnacija toksina u neko tkivo (hlorovodenična kiselina) gde toxin impregnira želudac i stvara se ulcer ili ulceracija.
Peta faza je degeneracije  i dolazi do nepovratnog oštećenja nekog organa, čime se menjaju ćelije, enzimi i struktura u organu.
Šesta faza je nastanak neoplazme, tada su toxini impregnirani i ćelije su degenerisane, da im je sam DNK ugrožen.Intoksifikovane ćelije počinju da se umnožavaju da bi se održale u životu.Toxični trulež u središtu tumora združen sa mikororganizmima.
U svetu je već homotoksikologija sastavni deo konvencionalne medicine jer razne studije potvrdjuju efikasnost i bezbednost antihomotoksičnog lečenja.
Antihomotoksična terapija je metoda lečenja po specifičnom programu i ordiniraju se antihomotoksični lekari u različitim farmaceutskim oblicima u zavisnosti od indikacije (u kapima, ampulama, mastima, supozitorijumima).Ta vrsta terapija ne daje neželjena dejstva, nikakve interreakcije.Ti lekovi su napravljeni od prirodnih materija ili materija koje postoje ili se stvaraju u normalnim uslovima u našem organizmu.Bez jatrogenih rizika i dobra tolerancija organizma.

POSTAVI ODGOVOR