Šta su to vitaminske infuzije?

0
222

Šta su to vitaminske infuzije?Vitaminska infuzija predstavlja davanje lekova direktno u krvotok.Ovo je najbrži način primene tečnosti s obzirom da zaobilazi sistem za varenje.Prvenstveno vitaminska terapija je namenjena kod dehidratacije, koji su imali nutritivni deficit ili ne mogu da primaju odredjeni lek oralno.Moderni stil života može oslabiti imuni sistem i opšte zdravlje, naročito stres je najčešći razlog za dolazak na infuzioni tretman.Pre infuzione terapije povoljno je uzeti uzorak krvi da se odredi nivo vitamina i minerala u krvi a može i da se uradi krvna slika.
Količina tečnosti vitamina i minerala je individualna zavisi od godine pacijenta, težine i opšteg stanja.Plasiranjem kroz intravensku branilu se daje intravenski rastvor.Procedura traje oko sat vremena.
Uglavnom se daju od vitaminskih infuzija glukoza, C, B, ili B komplex vitamini zatim kalcijum, magnezijum, cink.Nekad se ubacuju i aminokiseline i antioksidansi.
Najčešće korišćeni vitaminski kokteli su:
-Myrs koktel se satoji od C vitamina, B, magnezijuma  za jačanje imuniteta i podizanja nivoa energije.
-intravenske infuzije za hidrataciju se daju osobama koje su izgubile tečnost povraćanjem, dijarejom.Daju se i sportistima koji žele da poboljšaju svoje performanse.
-Nad+Anti-Ageing vitaminska infuzija, ova vrsta infuzija sadrži Nikotinamid adenin dinukleotid koji je esencijalni enzim i prisutan u svim ljudskim ćelijama.Pomaže oporavak oštećenih ćelija i smanjuje oštećenja nastala oksidativnim procesima u organizmu.
-Detoks vitaminska infuzija sadrži esencijalne vitamine, minerale i tečnosti koji detoksikuje organizam.
-Imuno-boost uključuje snažne antioksidanse, kao što je glutation, cystein i arginin koji vrši odbranu organizma od virusnih infekcija.
Vitaminske terapije imaju puno benefita:
daju energiju, bolja je koncentracija, smanjuje nivo umora, koriguje nivo šećera, daje bolji i lepši ten, smanjuje učestalost glavobolji.
Efekti vitaminske terapije traju od osam dana do tri nedelje u zavisnosti  od vitaminske infuzije i stanja organizma.

POSTAVI ODGOVOR