Na koji način solna terapija pomaže kod psorijaze

0
446

psorijazaČestice soli veličine od 1um do 5 mikrona idealne su za tretiranje kožnih bolesti. Posebno računalo koje je ugrađeno unutar halogeneratora odgovorno je za održavanje temperature, relativne vlažnosti i ukupne koncentracije aerosola u slanim sobama. Serenus slane sobe dizajnirane su s namjerom da pruže dobar efekt čišćenja Vaše kože.
Solna terapija Vam donosi mikroklimu koja se nalazi u slanim špiljama i rudnicima soli, ali u kontroliranoj okolini. Osobe koje pate od psorijaze boravit će su slanim sobama gdje će imati mogućnost i da se opuste za vrijeme trajanje tretmana Zidovi i podovi ovim posebnih soba obloženi su kamenom soli. Pacijenti solne terpije ne osjećaju ni najmnanju nelagodu već je iskustvo slično posjeti omiljenom spa centru.Aerosol suhog natrijevog klorida drobi se unutar halogeneratora i izpušta se u slane sobe.
Koža ima tri sloja – epidermu, potkožno tkivo (dermu) i subdermu. Za vrijeme solne terapije sol ulazi kroz pore kože te dolazi do limfe i potiče njezin rad. Funkcija limfe i limfnih žila jest izbaciti štetne tvari, a povratiti vodu (H2O) i proteine iz međustaničnih prostora natrag u krv iz koje su potekli. Kod dermatitisa utjecajem aerosola koji ima jaku prodornost limfa se još jače aktivira i vuče hranu za kožu. Prvo se hrani najdonji sloj ili subderma, zatim derma i na kraju prvi sloj kože ili epiderma. Zbog upravo ovog načina rada limfe i utjecaja na sve slojeve kože u puno slučajeva izlječenje solnom terapijom može biti trajno. Psorijaza puno puta može biti povezana i sa stresom, te osim što liječi samu kožu, za vrijeme solne terapije dolazi i do duboke relaksacije tako da se utječe i na sam stres. Pošto većina osoba koja boluje od psorijaze koristi razne kreme koje smanjuju svrbež ili bolove u početku solne terapije stanje se može pogoršati pošto svi ti otrovi izlaze van iz tijela na površinu i s vremenom većina krema više neće biti potrebna i svrbež je jedan od prvih simptoma koji se odklanja.
Dokazano je da solna terapija pomaže kod psorijaze
Ako patite od psorijaze, solna terapija će Vam pristići u pomoć aktivirajući mnogobrojne fiziološke procese unutar Vašega tijela. Solna terapiju u centru Serenus također će Vam pomoćiti nadvladati Vašu ovisnost o propisanim lijekovima protiv psorijaze. Osim što će se Vaša koža osjećati bolje i izgledati bolje, solna terapija također smanjuje stres i jača Vaš obrambeni sistem omogučujući Vam da ne postanete laka žrtva bolestima. Čestice soli će imati povoljan efekt na Vašu kosu i mikrocirkulaciju krvi u koži. Čestice soli će također uništiti bakterije i gljivice te posjeduju i protuupalna svojstva. Kako terapija napreduje svrbež na Vašoj koži prestaje i male posjekotine nestaju.
Simptomi ekcema protiv kojih Vam solna terapija može pomoći
Psorijaza je kronična autoimuna kožna bolest. Nastaje kada imunološki sustav tijela, koji se normalno bori protiv štetnih mikroorganizama kao što su virusi i bakterije, napadne zdrave stanice i tkiva.
Manifestira se kao osip koji čine tamnoružičaste ispupčene mrlje prekrivene bijelim ljuskicama. Odavde i njen drugi naziv – ljuskasti lišaj. Također se može pojaviti u obliku malih točkica na koži i kao vrlo crvena koža. Postoji više oblika bolesti. Različitosti su u trajanju, lokalizaciji te obliku i površini zahvaćenosti psorijazom. Najčešći oblik (psoriasis vulgaris) počinje malom crvenom tvorbom u razini kože, koja se postupno uzdigne iznad razine kože, a na njezinoj površini se pojave srebrnasto-bijele ljuske. Djecu i adolescente najčešće zahvaća psorijaza čije su promjene na koži veličine kapi (psoriasis guttata), a obično se pojavljuje nakon upale grla te se sama povuče nakon nekog vremena. Do 30% ljudi koji imaju psorijazu osjeća simptome upale zglobova, a 5-10% može imati i funkcionalne smetnje (psoriasis arthropathica). Poseban oblik psorijaze (psoriasis pustulosa) karakteriziran je pojavom mjehurića ispunjenih gnojnim sadržajem. Psorijaza se može pojaviti na bilo kojem dijelu tijela i često je povezana sa drugim zdravstvenim problemima kao što su dijabetis, srčane bolesti i depresija.
Ako imate neke od gore navedenih simptoma kontaktirajte Serenus – solnu terapiju te se naručite za pregled kako bih Vam pomogli da vodite ugodniji život bez dodatnih lijekova.

POSTAVI ODGOVOR