Razlika izmedju korona virusa, alergije i gripe

0
322

Razlika izmedju korona virusa, alergije i gripeKorona virus izaziva mnogo oboljenja od obične prehlade do ozbiljnijih bolesti, poput respiratornog sindroma.
Simptomi alergije su obično blagi svrab očiju, curenje nosa, kože sa ekcemom, bez temperature i kašlja što je veoma važna ne postoji bol u grlu, brzo disanje ili kratak dah.
Ukoliko se simptomi javljaju u isto vreme tada se radi o sezonskoj alergiji.Leči se sa antihistaminicima vrlo su efikasni.
Simptomi prehlade i gripe sami se rešavaju, uz mirovanja, pravilnu negu, uzimanja raznih čajeva sa simptomatskom terapijom.U slučaju blage temperature uzimaju se antipiretici.Prolazi za nekoliko dana bez tegoba.
Na korona virus se povećava sumnja kada je temperatura visoka, pojavi se groznica, suv nadražaljni kašalj, gušobolja, suvo grlo, kratak dah, oštećena saturacija (zasićenost krvi kiseonikom), usporen ili ubrzan srčani rad, hipo ili hipertenzija, dehidratacija, letargija, respiratorni distres sindrom gde je disanje ugroženo.
Početna faza prehlade, gripe i korona virusa su slični, mogu biti blagi, da zaraženi sa korona virusom i ne sumnja na tu bolest, zato treba pratiti simptome i opšte zdravstveno stanje naročito ako se radi o rizičnoj grupi.Važi za starije osobe, trudnice, bolesnici sa dijabetesom, astmom, srčani bolesnici, sa plućnim oboljenjem i hronične bolesti.
Na vama je da budete oprezni!!

POSTAVI ODGOVOR