Svakidašnje glavobolje

0
352

glavoboljaGlavobolja je jedan od najčešćih simptoma, koji može biti povezan sa različitim oboljenjem.Može nastati zbog bolesti struktura glave kao što su oči, nos, sinusi, uši.Ipak glavobolja je uglavnom rezultat emocionalnih poremećaja, povišenje temperature, nedostatak vode, kalijuma iz organizma.
Pri normalnoj ishrani odrasla osoba unosi 2-4 g. kalijuma dnevno.Od životnih namirnica su solidni izvori  grašak, brokoli, krompir, paradajz, soja, banana, avokado i artičok.Najveću količinu kalijuma sadrži instant kafa u prahu oko 5%-nog elementa.Ukoliko znamo uzrok glavobolje  potrebno je ako je moguće što pre sanirati.
Ujutru umesto doručka treba pojesti 1-2 banane, 100 g. sadrži 500 mg. kalijuma.Važno je da znamo koliko psihičko zdravlje utiče na unutrašnju harmoniju.Preveliko razočarenje,strah, bol, mržnja može biti ozbiljna smetnja zdravom  psihičkom osećanju.Zato treba umeti uspostaviti ravnotežu, da se organizam izbori i ne bi došlo do oboljenja ili glavobolje,
Važan faktor je unos tečnosti što se tiče glavobolje potrebno je oko 6-8 čaša vode-mineralne vode dnevno, uz redovnu ishranu.

POSTAVI ODGOVOR