Da li će vaše dete imati dobar život

0
220

Već s tri godine možete otkriti da li će vaše dete imati dobar život. Naime, naučnici tvrde da to zavisi od samokontrole koje mališani pokažu. Niska samokontrola dece može značiti težak život u budućnosti.

Deca koja imaju nizak nivo samokontole sa tri godine imaju veću verovatnoću da će imati zdravstvene i novčane probleme, pa čak i kriminalni dosije sa 32 godine. Istraživanje naučnika iz Amerike, Velike Britanije i Novog Zelanda pokazalo je i da ovakvu decu kasnije najčešće pogađa visok krvni pritisak, povećana težina, problemi s disanjem i polno prenosive infekcije. Postoji i velika verovatnoća da će biti nikotinski zavisnici, poklonici alkohola i droge.
– Samokontrola i impulsivnost su zahtevi koje društvo stavlja na decu od najranijeg uzrasta. Studija pokazuje da volja koju deca pokazuju još tada može imati veliki uticaj na zdrav i bogat život kada odrastu – rekao je voditelj istraživanja Terrie Moffitt.

Istraživači su pratili živote ispitanika najpre kada su imali  tri godine, a potom su ih pronašli i ispitivali i kada su napunili 30 godina.

POSTAVI ODGOVOR