Trudnoća je puna iznenadjenja

0
536

trudnoca_je_puna_iznenadjenjaTrudnoća je čudeno, čarobno putovanje i upoznavanje suštine života. Naučnici su otkrili neke zanimljivosti o tome šta se zapravo dešava tokom tih devet meseci.
GRUDI SU VEĆE AKO ĆETE RODITI DEVOJČICU
Grudi trudnice, a ne njen stomak mogu nagovestiti pol deteta. Naime, grudi su veće kod trudnica koje očekuju devojčicu. To je zato što muški fetusi proizvode testosteron koji donekle sprečava rast grudi. I kada trudnica sanja svoje nerođeno dete i u snu otkrije pol, obično je u pravu – žensku intuiciju je potvrdila i nauka.
MRŠAVICE RAĐAJU DEVOJČICE
Mršave žene češće rađaju devojčice. Smatra se da je to jer su fetusi devojčica lakši i otporniji od muških pa se bolje snalaze u ne baš idealnim uslovima.
BEBINE ĆELIJE OSTAJU ZAUVEK KOD MAJKE
Tokom trudnoće, bebine ćelije „ulaze“ u majčino telo i obrnuto i to traje do kraja života. Bebine ćelije mogu da se zadrže u bilo kom majčinom organu, dokazano je jednim istraživanjem.
MIRIS TRUDNICE UTIČE NA MUŠKARCE
U trećem tromesečju telo trudnice počinje da proizvoditi znoj koji je drugačijeg hemijskog sastava. To utiče podsvesno i na muškarce i to tako što ih čini mekšim i nežnijim da bi se što bolje „povezali“ s detetom.

POSTAVI ODGOVOR