Šta poneti u porodilište?

0
521

sta-poneti-u-porodilisteBuduća mama ulaskom u 9.mesec trudnoće, treba da pripremi stvari za porodilište.Naročito ako je u pitanju privi porodjaj, tada su tatice vrlo zbunjene i nastaje prava panika ukoliko stvari nisu spremne.Poštedite se dodatnog stresa, bitćete opušteniji spremite odgovarajuću torbu za porodilište.Pripremite zdravstvenu dokumentaciju:
-Overena zdravstvena knjižica
-Lična karta
-Uput za porodilište od strane ginekologa
-Krvna grupa i Rh faktor
-Nalaz antitela na Hbs antigen
-Krvna slika, vaginalni i cervikalni bris
Pripremite za bebu: jastuk ili nosiljku, peškir, manje pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu, tetra pelene, benkice, pamučna kapica i čarapica, bodi br.54-56, kompletno odelce, ćebence.Za negu bebe vlažne maramice, bebi krema.
Za vas buduća mama bit će potrebno: dve spavaćice, koji se napred otkopčava zbog dojenja, bademantil, kratke čarape, papuče.
Za vašu higijenu: gaćice mrežaste za jednokratnu upotrebu bar 10 kom. Pamučne gaćice što udobnije, brushalter za dojenje kao i uloške za grudi, higijenskih  uložaka, mali i veliki peškir, toalet papir, vlažne maramice, pribor za ličnu higijenu, (pasta za zube, četkica, češalj, sapun,šampon, krema, puder-talk). Neophodno je poneti mast za grudi i tablete za bolove.Običnu plastičnu kesu za odlaganje prljavih stvari.
Za posle porodjaja:Poneti sebi pakovanje suvog keksa, flaširana voda ili bistri sok.Mobilni telefon i punjač ukoliko vam dozvoljavaju.
Za dalazak kući: isto pripremite garderobu jer u nekim porodilištima garderoba porodilje  se vraća kući.Spremite komotniju garderobu u zavisnosti od godišnjeg doba, u kojoj ćete dobro da se osećate.Izlazak iz porodilišta je radost koji sija sa vašeg lica, zbog okončane uspešne trudnoće.To su trenuci koji se večito pamte.

POSTAVI ODGOVOR