9. nedelja trudnoće

0
303

9-mesec-trudnoceJutarnji rituali još nisu prestali naročito mučnina, ali može da se javi gorušica zatim problemi sa varenjem.Malo da se pozabavite, uzmite dnevnik i zabeležite u velikim crtama tu snagu, moć, izdržljivost što preživljavate svaki dan.Zašto bi to ne bi dokumetovali!
Telo i život majke: jaki ste i snažni sve činite za vašu bebu.Uzmite češće obroke, pijte vitamine i odlazite na kontrolni prgled kod ginekologa.Uzmite više ugljene hidrate dobro će učiniti za vaš organizam.Unesite oko 800 Cal dnevno.
Razvoj bebe: dobre vesti! ove nedelje možda ćete čuti otkucaj srca vaše bebe pomoću Dopplera.Ako još ne čujete zakazaće vam kontrolu za par dana.Formiraju se kosti, hrskavice brže se razvijaju ruke i noge zatim prstići na rukama i šake se bolje vide od stopala i prstiju na nogama.Pojavljuju se bradavice, koren od kosice.Pankreas, anus i žučna kesa je na mestu.Bebina glava je polovina od tela i bradavica je pogurena u grudni koš.Ove nedelje već se zna da li je beba muškog ili ženskog pola razvijaju se genitalije.

POSTAVI ODGOVOR