Lepa u trudnoći i posle nje

0
279

Lepa u trudnoći i posle njeSastojci kozmetičkih preparata mogu dospeti u krvotok kroz kožu. Pogledajte listu sastojaka koje treba da izbegavate tokom trudnoće i dojenja.
Hirurgija
zatrudnite-zdravoSve više žena odlučuje da nakon trudnoće povrati vitku liniju, brzo i efikasno – uz pomoć hirurgije. Najtraženije procedure su lifting grudi, abdominoplastika za ravan stomak i liposkulptura kojom se reoblikuje telo i skidaju viškovi masnih naslaga preostali nakon trudnoće.
Lepota tokom trudnoće
Ipak, ove intervencije treba raditi nekoliko meseci nakon porodjaja.
Estetska medicina
Strije, akne, pigmentacija… česti su pratioci trudnoće. Adekvatnom negom u trudnoći mogu se znatno ublažiti, a njihovi tragovi na koži kasnije sanirati laserskim tretmanima, mezoterapijom i drugim antiedjžing procedurama.
Lice
Postoji uverenje da su trudnice lepe jer zrače nekom unutrašnjom plemenitošću koju im daje „blagosloveno” stanje i skoro majčinstvo.
Činjenica je, takođe, da se u trudnoći na koži, kosi, noktima i zubima dešavaju promene koje bismo teško mogli nazvati estetskim: pege i fleke, akne, istanjena kosa, propadanje zuba  …
Nudimo vam vodič za bezbednu negu tokom trudnoće i za procedure kojima možete sanirati neželjene posledice na licu i telu.
Akne
Usled „hormonskog udara”, ako ste skloni aknama, verovatno ćete ih imati i u trudnoći.
Nekih lekova za akne, međutim, morate se lišiti u trudnoći.
Izbegavajte
Retinoide (lekovi na bazi retinola), salicilnu kiselinu i benzoil peroksid, uobičajene u tretmanu akni. Ovi sastojci nalaze se u raznim preparatima za akne, a uobičajeni lekovi koje lekari propisuju su roakutan, tazorak, isotretinoin… koji se ne smeju koristiti tokom trudnoće. Salicilna kiselina je beta-hidroksi (BHA) i u malim količinama nije štetna, ali se pilinzi tela i lica ovom kiselinom ne preporučuju. Treba, takođe, da izbegavate preparate koji sadrže kortizon i hidrokortizon. U slučaju upornih akni posavetujte se s lekarom o bezbednim tretmanima.
Izaberite
Prirodnu kozmetiku – Dr.Hauschka Normalizing Day Oil – ulje s ekstraktima organski gajenog bilja pojačava elastičnost pora i olakšava izlučivanje nečistoće, reguliše višak masnoće i ujedno ujednačava pigment kože. Koristi se tokom dana, a tokom večeri nemasna noćna nega – tonik ili ampule.
Koža se podstiče da sama pokrene vlastite procese čišćenja.

POSTAVI ODGOVOR