Trudnoća

0
236

kismamaSaznanje o trudnoći često je jedna od najuzbudljivijih vijesti koje žena u životu primi. Ako mislite da ste primijetili neki od prvih znakova trudnoće napravite kućni test te posjetite svog liječnika. Nakon potvrđivanja trudnoće obavezno se informirajte o koracima koje trebate poduzeti kako bi osigurali sigurnu i urednu trudnoću te koje je vaše dosadašnje navike potrebno promijeniti ili prilagoditi kako bi osigurali zdrav razvoj vaše bebe.
Briga o vašem zdravlju osnova je zdravlja i pravilnog razvoja vaše bebe. Pravilna i redovita prenatalna skrb iznimno je važna. Prenatalna skrb znači odabrati odgovarajućeg liječnika koji će voditi vašu trudnoću, redovno odlaziti na preglede te informirati se o promjenama kroz koje prolazite. Saznajte koji su znakovi opasnosti u trudnoći, Informirajte se o važnosti unosa folne kiseline te pogledajte kako se računa očekivani termin poroda. Saznajte kako pohranom matičnih stanica iz pupkovine možete osigurati zdraviju budućnost vašeg djeteta.
Također je važno saznati što možete očekivati u pojedinoj fazi trudnoće , a pomoću kalendara trudnoće možete iz tjedna u tjedan pratiti što se događa s vašim tijelom te kako se razvija vaša beba.
Jedna od važnih stvari u trudnoći je svakako pravilan prirast težine koji ćete osigurati zdravom i uravnoteženom prehranom . Naučite kao se zdravo hraniti, što znači sigurnost prehrane u trudnoći te koje namirnice trebate izbjegavati. Svakako se informirajte i o faktorima rizika koji mogu ugroziti trudnoću te kako se nositi sa eventualnim bolestima u trudnoći.
Među savjetima za zdravu trudnoću iznimno je važno i redovito vježbanje i opuštanje , pa pročitajte o vježbanju u trudnoći i blagodatima masaže , naučite kao se opustiti te kako spavati u trudnoći.
Informirajte se o tegobama koje trudnoća donosi, poput jutarnje mučnine, žgaravice, strija, oticanja i sl., te kako možete izbjeći ili umanjiti te tegobe.
Jedno od tema koje često zanima buduće roditelje su seksualni odnosi u trudnoći, pa saznajte kada seks u trudnoći nije siguran, što se događa sa seksualnom željom u trudnoći, koji su najbolji položaji, na koje znakove trebate pripaziti i sl.
Buduće mame koje rade zanimat će i prava roditelja i beba , gdje možete saznati o rodiljnim naknadama, poreznoj prijavi, zakonskim obavezama koje imate nakon rođenja djeteta te pomoći za dijete koje možete zatražiti.

POSTAVI ODGOVOR