Planiranje trudnoće

0
600

zatrudnite-zdravoDa biste donjeli odluku o roditeljstvu važno je sagledati sve faktore kao i kod bilo koje druge važne odluke u životu. Također je važno da o tome otvoreno razgovarate sa svojim partnerom i da odluka o trudnoći bude vaša zajednička odluka. Pročitajte tekstove koji vam mogu pomoći da odlučite da li ste spremni.
Kako biste osigurali zdravu i sigurnu trudnoću te donjeli na svijet zdravo dijete potrebno je pripremiti se za trudnoću. Takva priprema je važna i kako biste začeli u što kraćem roku te kako biste otklonili faktore rizika koji mogu usporiti začeće ili čak uzrokovati neplodnost.
Nakon što ste donjeli odluku i poduzeli sve potrebne pripremne korake, vrijeme je da krenete u postizanje trudnoće. Iako bi vođenje ljubavi sa svojim partnerom, odnosno seksulani odnos dvoje ljudi koji se vole, trebao biti najuzbudljiviji dio procesa stvaranja vašeg djeteta, često se događa da stres zbog cilja – začeća, zasmeta samom odnosu. Zato se maksimalno opustite i dajte si vremena da začnete. Informirajte se o faktorima važnim za začeće kako bi se umirili i postigli trudnoću u što kraćem roku bez da si nametnete nepotreban pritisak.
Ako ipak ustanovite da postoje određeni problemi sa začećem, pogledajte što ih uzrokuje te kako se mogu riješiti.

POSTAVI ODGOVOR