Krompir snižava krvni pritisak

0
431

Ako jedete krumpir dvaput dnevno možete sniziti svoj krvni tlak, kažu znanstvenici, a što je još bolje jedući krumpir nećete se udebljati. Kuhani ili pečeni, u svakom slučaju pripremljen bez ulja ili drugih masnoća krumpir je odličan izbor za vaše zdravlje.
Kroz istraživanje osobe su jele pripremljeni krumpir za ručak i večeru kao zamjenu za neki drugi prilog. Ostatak prehrane bio je uobičajen. Sve osobe su već pile tablete za visok krvni tlak, te su ih nastavile piti i za vrijeme studije.
Nakon mjesec dana „tretmana“ krumpirom njihov krvni tlak je značajno pao u odnosu na razdoblje ranije, što sugerira kako krumpir nastavlja djelovati i snižavati krvni tlak i ispod razine na koju bi tableta za visok krvni tlak ga snizila.
Dodatno, ni jedna osoba nije se nimalo udebljala kroz tih mjesec dana.
Ako želite izvući najbolje iz krumpira trebali biste ga kuhati, s korom, a zatim što tanje oguliti koricu i poslužiti sa raznim biljnim začinima (češnjakom, lukom, peršinom, kimom, paprom, ružmarinom, bosiljkom…)  bez dodataka ulja. Za tu svrhu može poslužiti i pire, ali ako ne dodajete masnoće u njega.

POSTAVI ODGOVOR