Zašto treba piti jogurt

0
245

Zasto_treba_piti_jogurtJogurt treba konzumirati svakodnevno, preporuka je lekara. Sa voćem, suvim i svežim, sa žitaricama, povrćem, u desertima. Ova namirnica je vrlo lagana a pritom zdrava i skriva neverovatne blagodeti.
Jogurt sadrži puno vitamina i minerala. Samo jedna čaša jogurta značajan je izvor kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda i cinka, vitamina B5 i B12. Povoljno utiče na rad mišića i nervnog sistema.
Jogurt izbacuje višak soli iz organizma. Kalcijum i kalijum iz jogurta pomažu izbacivanju viška soli iz organizma a samim tim snižavaju krvni pritisak, nadutost, i celulit.
Jogurt reguliše probavu. Danas mnoge vrste jogurta sadrže probiotike koji su jako dobro utiču na rad creva i omogućuju lakši protok hrane kroz njih. Dobre bakterije iz jogurta ubrzavaju metabolizam i regulišu probavu.
Jogurt za bele zube. Jedna čaša jogurta i imaćete bele zube. Mlečna kiselina štiti desni i zube a kalcijum jača zube i pomaže da ostanu beli, zdravi i bez karijesa.
Jogurt za vitku liniju. Jogurt sadrži vrlo malo kalorija. Hranljiv je baš kao i meso i jaja, i preporučuje se u svakoj dijeti. Najbolje je dan započeti čašom jogurta u koju ćete utopiti žitarice. Među obrok ( koji se preporučuje osobama koje žele da smršaju) neka bude jogurt. Za večeru takođe jogurt sa povrćem. Videćete kilogrami će se smanjivati.
Ova namirnica je zaista vredna divljenja!

POSTAVI ODGOVOR