Voće i povrće u savršenoj prehrani

0
221

Proteinska, 100% voćna, s čarobnom juhicom. nema te dijete koju niste probali. Zaključak: što je previše, previše je! Povlačite crtu, problemu ste odlučili pristupiti zrelo i ozbiljno: spremni ste mijenjati svoje prehrambene i životne navike, no nipošto ne namjeravate zaboraviti gurmanske užitke i poslastice.

Želite li smršati polako, bez ‘loptanja’ kilama i naći ukusni prehrambeni režim kojeg ćete se držati – zauvijek. Povrće je tu izvrsno rješenje. Osim što je glavni izvor vlakana nužnih za dobar metabolizam, ono organizam opskrbljuje brojnim vitaminima i oligoelementima, a često i polifenolima, te beta-karotenima, snažnim antioksidantima koji usporavaju starenje.

Niske kalorijske vrijednosti, svježe je povrće bogato vodom i kalijem i stoga idealno za čišćenje organizma. Dodajmo tome hvalospjeve vrhunskih kuhara koji svoje prestižne recepte temelje na maštovitu korištenju upravo te skupine namirnica, te stalne apele naučnika, koji poručuju da prehrana bogata voćem i povrćem pomažu u sprečavanju raka, kardiovaskularnih bolesti i pretilosti.

POSTAVI ODGOVOR