Operacija nosa iz zdravstvenih razloga

0
116

Operacija nosa iz zdravstvenih razlogaU rekonstruktivnoj hirurgiji izvodi se septoplastika u slučaju devijacije nosnog septuma, koriguje se nosna pregrada.To se radi iz zdravstvenog razloga a često se kombinuje sa drugim intervencijama rinoplastikom tj.estetska operacija nosa, operacijom sinusa i polipa kod devijacije nosnog septuma se pomera na prvo mesto.Septum ili nosna pregrada koji se nalazi na sredini pomera se na jednu ili drugu stranu.
U idealnom slučaju septum ravnomerno deli nosdrve, i nalazi se u centru, dok je devijacije septuma jedna nosdrva manja i prohodnost je manji.Devijacija može biti urodjena  ili kao posledica povrede nosa. Kada devijacija nosa izaziva poteškoće kao što je otežano disanje, zapušen nos, disanje na usta, jake glavobolje treba da se obratite lekaru.
Simptomi su sledeće koje se mogu zapaziti sa zdravstvene strane:otežano disanje, česte infekcije nosa, krvarenje iz nosa, na jedno nosdrvo lakše se diše, glasno disanje-hrkanje u toku sna, pospanost, poremećaj čulo mirisa, suvoća usta, česte glavobolje.
Kada pacijent ima ozbiljne probleme sa disanjem, upalom sinusa čestim glavoboljama operaciju treba izvesti bez obzira na uzrast.Ako su poteškoće podnošljive treba sačekati da se kosti i hrskavica lica u potpunosti razvijaju.

POSTAVI ODGOVOR