Previše osećaj hladnoće

0
141

Previše osećaj hladnoćeZa osećaj toplote ili hladnoće zaduženi su senzori u koži, koji nisu jednako kod svake osobe rasporedjene.Pored razlike u osećajima senzora mogu uticati spoljašni faktori ili bolest.
Neadekvatna ishrana: je činilac koji uveliko utiče na zdravlje.Režim ishrane mora biti kompletan i raznovrstan da obezbedi organizmu sve neophodne sastojke.
Nedovoljna telesna težina:masno tkivo na neki način deluje kao izolator.Povećana mišićna masa poboljšava cirkulaciju.Neke bolesti mogu doprineti pojačanom osećanjem Hladnoće kao anemija: nedostatak gvoždja, slab prenos kiseonika u tkivima rezultuje pojačan osećaj hladnoće.
Hipotireoza:koja je praćena suvom kožom, umorom, poremećajem srčanog ritma, usporenog metabolizma, kao propratna osećaj hladnoće.Lečenje hipotireoze hormonima donekle poboljšava stanje.
Dijabetes: je hronično oboljenje sa povećanom šećerom u krvi, kao komplikacija dolazi do oštećenja krvnih sudova, smanjuje se protok krvi i zato je prisutan osećaj hladnoće-hladne noge i ruke.
Alergija na hladnoću: kod nekih osoba javlja se preosetljivost na hladnoću, koji se manifestuje oticanjem onih delova kože koji su izloženi hladnoći.Koža lica, prsti na rukama ili nogama.Preporučuje se utopljavanje, izbegavanje dodir sa hladnim predmetima, konzumiranje topla jela i pića.

POSTAVI ODGOVOR