Sagorevači masti

0
263

Cvekla pospešuje rad metabolizma, protok žuči što je važno za sagorevanje masti.Treba pomešati sok od cvekle sa sokom od narandže ili od šargarepe.Kombinacija sa vitaminom C pospešuje dejstvo gvoždja u organizmu.
Surutka nalazi se velika količina vode, pa je sadržaj kalorija i masti vrlo mali.Sadrži veliku količinu kalcijuma, kalijuma, belančevina, vitamin B2 što pospešuje razgradnju masti.Ovaj sastav jača imunološki sistem.
Celer ima specifičan ukus, sadrži veliku količinu eteričnih ulja, ubrzava varenje, i razmenu materija.Osim toga sadrži kalijum koji podstiče izlučivanje tečnosti.Koren celera se koristi za spremanje supa, sosova a jede se i svež.
Djumbir je pikantni koren sadrži eterična ulja, enzime time podstiče razgradnju masti i izlučivanje štetnih materija.
Biber ako se pojede nešto ljuto, postane nam toplo.Toplota pospešuje razmenu materija, podstiče cirkulaciju, otvara pore, ubrzava razgradnju masti.Slično dejstvo ima i Kari, Paprika Čili.Začini su zdraviji od soli.
Kiseli kupus je pravi i glavni sagorevač masti sadrži ogromnu količinu vitamina C, mlečne kiseline koje su izuzetno važne za prirodnu floru u crevima.Pospešuje varenje i izlučivanje štetnih materija.Slično dejstvo ima i Rasol
Ananas i Papaja sadrževeliku količinu bio sastojke i važne enzime (bromelin), bogat je vitaminom C.Podstiče razmenu materija, varenje i razgradnju masti.

POSTAVI ODGOVOR